Een hoofdstuk afsluiten

piano-571968_1920

Je relatie is over. Het doet pijn, maar je denkt dat je er wel doorheen komt. Je bent jouw spullen bij hem thuis aan het inpakken en je ziet spullen liggen die van jullie allebei zijn, of waar leuke herinneringen aan zitten. Je kan er niets aan doen en dan denk je opeens terug aan die tijd die jullie samen deelden. Die liefdevolle tijden. Je vraagt je af waar ze zijn gebleven en waar het mis is gegaan. Het doet pijn, maar je denkt dat je er wel doorheen komt.

Voorzichtig leef je naar de dag van de verhuizing toe. Het voelt raar om het leven samen achter te laten. Er zijn zoveel leuke herinneringen. En dan is daar opeens, als een donderslag bij heldere hemel de dag van de verhuizing. Door alle hectiek heb je besloten om het eerst nog even een tijdje bij jouw ouders te proberen. Je weet namelijk niet of je in staat bent om op je eigen benen te staan, na alles wat er is gebeurd. Je bent blij je met ouders, want zij zullen er altijd voor je zijn. Je laadt de aanhanger in en rijdt weg. Dag herinneringen, dag huis, dag leuke buurt. En dan denk je dat je het hoofdstuk eindelijk hebt afgesloten. Misschien heb je wel gelijk. Fysiek heb je het boek dichtgeslagen, maar emotioneel ben je er nog lang niet. Het doet pijn, maar je denkt dat je er wel doorheen komt.

En nu? Je weet niet wat je moet doen. Het eerste wat je gaat denken is: “Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Waarom heb ik de signalen niet opgepakt?” Je moet je nu gaan focussen op een heel ander leven. Voor sommige mensen is dit het lastigste wat er is. Jij hebt je namelijk op een leven samen ingesteld. Waarschijnlijk had je stiekem al over allemaal belangrijke beslissen nagedacht. Je merkt na een tijdje dat je dromen zijn versplinterd. Dit geeft nog een extra trap na. Het doet pijn, maar je hoop nu dat je er wel doorheen komt.

En dan komt het moment dat je elkaar weer ziet. Het is een vreemd gevoel. Je merkt dat het in het begin heel ongemakkelijk is en voelt. Plotseling knapt er iets. Je ziet op dit moment alleen nog maar de leuke dingen die jullie samen hebben gedaan. Je vergeet haast de pijn en het verdriet dat deze relatie heeft veroorzaakt. Op dat moment kan je pas echt zeggen: “Ik heb eindelijk het hoofdstuk afgesloten. Het deed pijn, maar ik ben er doorheen gekomen.”

Gastblog van – Kaylee

Facebook Comments

Esmy Smit

2 Comments

  1. Mooi geschreven Kaylee!
    Ik heb zelf gelukkig nog nooit liefdesverdriet gehad maar kan mij zeker iets bij je verhaal voorstellen.
    Fijn om te lezen dat je het hebt kunnen afsluiten en ik gun je veel liefde voor in de toekomst!

  2. Kaylee ik sluit mij volledig aan bij Rosanne’s woorden. Ik heb zelf
    ook nog nooit zelf echt liefdesverdriet gehad, maar wel het gevoel van verlaten en dingen kwijt raken. Aan de manier van schrijven zie ik wel dat je er sterker ben door geworden. Je schrijf er mooi over en geef gelukkig niemand de schuld van het uit gaan. Ik hoop oprecht dat je een leuke nieuwe of misschien een oude liefde vind en er heel gelukkig van mag worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *