Liefde op de eerste swipe?

Liefde op de eerste swipe

‘Ooit kom je iemand tegen in je leven waarvan je weet dat je deze persoon nooit meer zou kunnen vergeten.’

Je kan deze zin op meerdere manieren opvatten. Denk aan geliefden, BFF’s maar ook aan personen die je ooit pijn hebben gedaan. Het ligt er maar net aan wat er op dat moment in jouw leven speelt. Toen ik deze zin las, moest ik vrijwel direct aan M. denken.

Het verhaal van M. en mij is apart, maar voor mij heel mooi. Precies zoals een ‘love story’ hoort te gaan.

M. en ik hebben elkaar leren kennen via de welbekende datingapp tinder. Allebei zagen we tinder als een soort grappig iets. We waren allebei niet serieus op zoek naar een relatie.

Als jullie mijn vorige blog gelezen hebben, weten jullie dat ik al samengewoond heb. Deze relatie was voortgekomen uit een tinder gesprek. Dit was voor mij dus ook de reden waarom ik Tinder als een lachertje zag.

Maar toch, M. en ik raakten aan de praat. Ook al had hij op dat moment weinig tijd. Ik kan me nog goed herinneren dat hij op het moment dat wij voor het eerst met elkaar praatten, zorgde voor een soort innerlijke rust bij mij. Iets wat ik al een lange tijd niet meer gevoeld had. Voor mij was dit ook de reden om zijn telefoonnummer wat hij diezelfde nacht nog stuurde, toe te voegen.

Toch beangstigde het mij net zo erg als dat het fijn voelde. Want hoe kon ik me zo op mijn gemak voelen bij iemand die ik maar heel even had gesproken? Hoe kon het zo vertrouwd voelen?

Vanaf dat moment spraken we elkaar elke dag. Het vertrouwen groeide met de dag. We hadden het over van alles. Ik merkte dat ik voor het eerst in een zeer lange tijd mezelf kon en durfde te zijn.

En als donderslag bij heldere hemel, voelde ik dat rare, aparte maar o zo fijne gevoel van verliefdheid. Ik wist totaal niet wat ik daarmee moest. Het liefst wilde ik het met beide armen omarmen en nooit meer loslaten. Desondanks moest ik van mezelf met beide benen op de grond blijven staan. Ik moest mezelf er wel echt toe dwingen. Want hoe kan het dat iemand die je nog nooit hebt gezien, jou zo’n gevoel kan geven?

Op een gegeven moment ging ik wat met K. drinken. Ik hoorde dat M. ook ergens op een terrasje zat in Arnhem en opeens schoot het door mijn hoofd om langs te gaan. Iets wat ik normaal niet zou durven. Na veel wikken en wegen en verschuilen achter mijn glimlach, liep K. de straat in van het terrasje waar M. zat. Eigenlijk was ik gewoon een schijterd, want ik durfde op een gegeven moment niet meer. Aangezien K. al verder was gelopen, moest ik hem wel achternalopen.

Ik heb me zo nonchalant mogelijk gedragen. Alleen de lieftallige K. bleek achter mij naar mij te wijzen, zodat M. mij wel moest zien. En achteraf, ben ik zo blij dat K. dat heeft gedaan. Want als K. dat niet had gedaan, dan was die eerste date er waarschijnlijk nooit van gekomen en was ik te verlegen geweest om ook maar een gesprek aan te gaan tijdens die eerste date.

Hoe kon je iemand missen, die je nog nooit had gezien? Nou heel makkelijk. Je moet gewoon met M. praten en dan mis je een persoon, die je nog nooit hebt gezien. Nee, ik wou maar dat het zo makkelijk te verklaren was. Ik kan het echt niet verklaren. En ja, ik had hem maar heel even gezien, maar dat kan niet als een gesprek tellen. Aangezien ik totaal niets uit kon brengen.

Ondertussen waren M. en ik al meer dan 3 maanden aan het praten. Totdat we opeens begonnen over een date. We hadden een date gepland. Dit wou hij allemaal regelen. En ik als control freak moest daar maar, alsof het niets was, mee akkoord gaan. En hoe het kwam, maar opeens werd onze date een week eerder gezet. En ook echt pas een dag van te voren dat we met elkaar afspraken om de volgende dag te daten.

Ik moet eerlijk zeggen, ik ben echt wel een verlegen meisje. En vooral in het begin. Dus ik dacht bij mezelf, ik ga wat drinken en een filmpje kijken en dan ga ik weer naar huis. Alleen het vervelende was dat we het echt wel heel erg gezellig hadden. Dus mijn plannetje was weer eens mislukt. Zoals altijd. Ik ben die nacht blijven slapen en hij is niet meer van mij afgekomen

Geloof jij in liefde op de eerste swipe? Laat een berichtje achter en ik ben benieuwd.

Liefde op de eerste swipe? Is een gastblog van een anonieme schrijver.
Ook gastblogger worden? Stuur me gerust een berichtje!

Facebook Comments

Esmy Smit

One Comment

  1. Mooi hoe jullie elkaar hebben gevonden en dit deelt, Tinder word over algemeen gezien als lachertje, maar mooi dat je er een serieuze relatie door gekregen heb, Nu nog steeds gelukkig aangezien de blog van tijdje geleden is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *