Samenwonen als student.

Samenwonen als student klinkt voor sommigen als hel en voor sommigen als de hemel hemzelf.
Voor diegenen die mij trouw volgen op Facebook weten dat ik nu al ruim een maand in mijn kamer zit samen met mijn vriend.
Ik wil jullie dolgraag vertellen hoe het de afgelopen maand gegaan is!

 Week 1 Samen wonen als student, meer of minder chaos?

De eerste week was echt een pittige chaos! Voor iedereen die net is verhuisd is dit vast heel erg herkenbaar.
Half lezen uit dozen en half leven uit rotzooi, niets heeft zijn vaste plek en continu ben je alles kwijt. Of je krijgt situaties als:
‘Esmy, waar ligt dat?’ ‘Ohja… dat had ik ook mee moeten nemen.’ Het scheelde wel dat mijn lieve moeder mij al vroeg de tip gaf om alvast te gaan sparen.
Dus als je 15 jaar of ouder bent en nog geen eigen huisje hebt en nog niet bent gaan sparen. Begin! Dat is echt super leuk. Als je leuke dingetjes tegen komt, als kopjes en pannetjes voor een leuk prijsje, neem je ze gewoon mee! Ik spaarde zelfs de glazen van de McDonald’s. Daar heb ik nu profijt van, ze hebben nog leuke kleurtjes ook nog.

Ook beginnen in de eerste week de standaard discussies, niet echte ruzies natuurlijk, maar de dingen in huis moeten wel eerlijk verdeeld worden.
‘Tim, ik wil die kant van het bed!’ ‘Alleen als ik die bank mag.’ ‘Ja, maar jij had die kant van het balkon ook al geclaimd.’ Nu is alles geregeld gelukkig, haha.

Week 2 Nu ff niet!
De tweede week is de adem week. Alles heeft zijn plek en wat je echt nodig hebt is uit de dozen gehaald. Helaas is ons bureau nog niet binnen dus staat de studeerkamer nog volgepakt, maar alles wat we nodig hebben is er en het is goed leefbaar! We merken wel dat we nu wat meer bij elkaar zijn dan we gewend zijn en daarom is de huishoudelijke taken crisis aan de beurt, het woord bestaat vast niet, maar ik vind het een goede benaming.
Beslist is dat ik zo veel mogelijk kookt en hij dan afwast. Vind ik wel een goede deal en hij ook dat scheelt.

Week 3 Samenwonen als student betekend ook relax.
Relax and enjoy. Dit is de week waar je zegt oké en nu gewoon even helemaal niks. Alles wat moet is gedaan en dan heb je tijd voor de minder belangrijke dingen. Zoals vissen kopen. Naast mij staat een groot aquarium met mijn drie lieve schatjes. Tim vind ze maar niks. De grootste heet Grumpy, omdat hij best een lelijke vis is. Hij is heel groot en heeft hele grote bolle ogen. Voor de vissen kenners onder ons het is een sluierstaart vis. Zoals hieronder, hij was ongelofelijk duur voor een grote kleine vis, maar hij is leuk.
samenwonen

Daarnaast heb ik nog een kleine (de middelgrote van de drie) vis. Ik weet eigenlijk niet wat voor vis het is, maar hij heet Freddy en alle ’90s kids weten waar hij dan naar vernoemd is. Dat vond ik echt super leuk en dan vooral ‘de zaak van de gestolen trompetschelp’. De derde is de kleinste vis en die heet Lubas, de goudvis. Nou een keer raden waar die naam vandaan komt.

Week 4 Samenwonen als student heeft ook zo zijn probleempjes…
Tijd voor een hele hoop onzin! In de week rust heb je genoeg tijd gehad om na te denken over wat je nou eigenlijk graag nog zou willen…
De wifi moet een versterker hebben en de koelkast moet aan de andere kant open, de televisie komt nog een chromecast voor etc. etc. Conclusie: Alles wat met luxe te maken heeft. Het topje daarvan is toch wel de airco. Daar waren we nog wel het aller blijst mee, dankzij mijn lieve pappie, die had er nog een staan.
Op het moment van schrijven is het zondag, dus stiekem is het nog steeds week 4 en wil ik een vooruitblik doen op volgende week.

Als het goed is komt dan eindelijk het bureau voor de studeerkamer, die trouwens best nog wel voor problemen zorgt. De verf moet nog bijgewerkt, het gordijn moet er nog voor, de lamp moet nog opgehangen worden en er moeten nog wat stopcontacten bijkomen aan de muur… wat scheelt in dat opzicht is dat het geld op begint te raken door ons luxe probleem van vorige week en dat de school ook weer begint. Mocht je ooit zelf op kamers gaan of een huis hebben. Zou ik week 3 en 4 even omdraaien. Maar ach, alles komt goed! We komen precies uit met alles en september is voor mij de blije maand, want dan komt mijn eerste stufi binnen!

Dus dit was het wel, mijn ervaring van samenwonen als student! Deze week is mijn eerste week op het HBO dus wellicht komt daar volgende keer een blog over!

Liefs!

Bewaren

Bewaren

Facebook Comments

Esmy Smit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *