15 keer herkenbaar tijdens je examen.

Examen stress… Ooh zo herkenbaar! En dan zit ik hier eigelijk te typen, terwijl ik moet leren, maar kommop! Scheikunde is echt mega saai. Voor sommigen zit het er al op en sommigen moeten nog een of twee examens. Hoe dan ook! 15 keer herkenbaar tijdens je examen.

15 keer herkenbaar tijdens je examen.

 1. Een woord opzoeken in je Engels-Nederlands woordenboek en daarna de vertaling moeten opzoeken in je Nederlands woordenboek. Vandaag ( 19- Mei) had ik dat weer eens. De eerste keer met het woord controversial wat controversieel betekend, maar eigenlijk gewoon tegenstelling is.
 2. Halverwege je tijd zitten en nu al ieder stukje eten op hebben. Ja maar, hoe moet ik die andere anderhalf uur volhouden dan!
 3. Is dit het VWO examen of wat?
 4.  Je koffie krijgen, die eigenlijk nog veel te heet is. Vervolgens zo druk met een tekst bezig zijn dat je koffie alweer koud is!
 5.  Helemaal gek worden bij het Nederlands examen, omdat je bang bent dat je niet achter elk antwoord een punt hebt staan.
 6. Er op je examen achter komen dat je [item] bent vergeten. Voor mij was dat mijn passer, lucky me dat ik hem niet nodig had!
 7. Snoepjes eten tot je misselijk word.
 8. Waar is de tijd naartoe?
 9. ” Dat woord ken ik niet, dat is vast het goede antwoord!”
 10. Matilde smurf nee smurft. Oke next!
 11. Achtenvijftig negenenvijftig zestig, eenenzestig FUCK YOU!
 12. ‘Wat heb jij bij die vraag?’ Vraag? Welke vraag was dat!
 13. ‘Je bent geslaagd.’ Hoe kan dat?
 14.  Klak, klak, klak. STOP MET LOPEN OF TREK JE HAKKEN UIT NU!
 15. Ik moet naar de wc, maar dan moet iemand mee, eeh gênant!

 

Gelijk of niet?? En dan ook nog het drie weken moeten wachten op het telefoontje of je al dan wel niet geslaagd bent. Het liefst zet ik hem uit, zodat ik het eerste kwartier niet gebeld word. Dan moet ik wel geslaagd zijn toch? Of niet…

Succes voor iedereen die nog even moet! En heeel veel sterkte alvast. But first… HOLIDAY!

Wat vond jij van deze 15 keer herkenbaar tijdens je examen?

Facebook Comments

Esmy Smit

One Comment

 1. Die van die koffie herken ik enigszins. Alleen dan met thee.

  Het leuke van mijn allereerste examen was dat de school eens wat anders wou proberen qua drinken. Toen hadden ze even bedacht om blikjes fris uit te delen. Ze waren alleen vergeten te vertellen dat we ze voor het examen open moesten maken. Om de vijf minuten hoorde je wel een blikje open gaan….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *