Bedenken van spellen voor volwassenen 2

Zoals ik in deel 1 al zij, is niets zo moeilijk als het bedenken van spellen voor volwassenen. Het durven spelen is alleen al moeilijk. Durven wij ons nog wel te uiten. Durf jij op een verjaardag nog iemand uit te nodigen voor een potje badminton? Of moet het altijd zo statisch rond de tafel, omdat wij dat zo gewend zijn. Het is zo en het is altijd al zo geweest. De verjaardagen zijn elke keer hetzelfde en mensen weten wat ze kunnen verwachten en proberen dit verwachtingspatroon zo veel mogelijk na te streven. Dat is namelijk de eis toch?

Mocht je nou toch het volle verstand hebben en het super leuk vinden om wat voor reden dan ook bezig te zijn met het bedenken van spellen voor volwassenen. Heb ik hier een paar toffe catagoriën met spellen.

<h2> Oudejaarsavondspellen </h2>

  • Ken je je eigen dialect? Lees zegswijzen voor uit het dialectboek.
  • Neem foto’s van je dorp of stad  en laat mensen raden waar dat stukje is.
  • Baby foto’s! Wie is dat?
  • Neem oude video’s mee die je gaat kijken.
  • Maak foto’s en laat deze door iedereen bestuderen. Neem de foto weer in en vraag er dan iets over.
  • Print een kaart en kies een slachtoffer uit. Jij verteld rustig. We gaan hier de straat helemaal uit en dan rechts etc. Weet de persoon uiteindelijk nog waar je bent?

<h2> Hoe goed kennen wij elkaar? </h2>

Namen Bingo. Iedereen krijgt een genummerd kaartje en noteert hierop 4 kenmerken of eigenschappen van zichzelf. De begeleider verzameld deze en deelt de bingokaarten met namen uit. Hierna leest hij alles voor en degene met de eerste rij roept Bingo. Maar… klopt het ook?
Variatie, wie heeft de meeste namen goed? Dus alles voorlezen zonder Bingo.
Variatie, Iedereen schrijft het over een ander op.

Lingo. Zoals het altijd gaat. De winnende groep mag hierbij een kruisje of een rondje zetten op de 3/4 op een rij kaart. De groep met als eerste 3/4 op een rij wint.

<h2> Concentratiespellen</h2>
Wat bedoel ik? De persoon neemt een woord in zijn hoofd en zegt van alles wat er mee te maken kan hebben. De rest moet maar onthouden wat hij al gezecht heeft om het woord te kunnen raden.

Darten!

Dobbelen. Iedereen heeft een kaart met 12 nummers. Er moet met twee dobbelstenen gegooid worden. Wie heeft ze als eerst allemaal gegooid?

Super simpel een leuk kaartspel.

<H2> Bewegingsspellen </h2>

4 Ballen 1 Vak. Op iedere helft van het veld staat een ploeg. Elke ploeg heeft 2 ballen. De ballen moeten in het vak van de tegenpartij gegooid worden. Als de ballen allemaal op 1 helft zijn, is een punt gescoord. Je kunt eventueel een volleybalnet halverwege het veld spannen.

Kanonnen bal.  Achter de 3 meter lijn van het volleybalveld staan 2 ploegen Iedere ploeg heeft 4 trefballen. Op de middenstip ligt een zware bal. Het is de bedoeling dat het team achter de lijn met de ballen probeert de bal over de lijn van de ander te gooien.

Blijf staan. Teken met een wit krijtje op de dikke mat 12 cirkels schrijf in de cirkels 2x de cijfers 1 tot en met 6. Teken op de vloer een kruis. In de 4 vakjes van dat kruis zet je LH van linkerhand RH LV en RV. De pen gebruik je als draaimiddel en de dobbelsteen bepaald waar ze moeten staan. Valt hij om dan is hij af.

<h2> Buitenspellen </h2>

Wandel en Fietstochten, bij de VVV kun je genoeg route boekjes opvragen! Bedenk dan voor onderweg leuke opdrachten.

Klootschieten. Je gooit met een houten/ijzeren/gewoon zware bal. Iedereen doet dit een keer. De achterste mag steeds nog eens gooien. Diegene die bij het eindpunt de minste worpen heeft wint.

Strandvolleybal/Beachvolleybal

Frisbee! Hiermee kun je ook klootschieten.

Badminton-Muurtennis-Beatchtennis-Jokari

<h2> Samenwerkingsspellen </h2>

Ballonnenstrijd. Je moet de (water) ballon naar de overkant krijgen, maar de ballon mag niet stuk.
Variatie: Geen handen en voeten
Variatie: Maximaal 1 keer aanraken per persoon.
Variatie: Wie houd hem het langst in de lucht

Twister! Op de grond liggen een aantal rijen met daarop een R(ood) G(roen) B(lauw)GE(el).
De teams krijgen allemaal een kleur sok aan. Dus een tweetal heeft alle vier de kleuren. Je moet zo snel mogelijk naar de overkant. Maaar je mag met R alleen in vak R etc. en de tweetallen moeten elkaars handen of heupen vast houden. Of hoofden tegen elkaar. Ik noem maar wat!

Top of flop show.
Vorm meerdere groepen van 4 personen. Iedere groep moet 4 gekke opdrachten verzinnen die een andere groep moet uitvoeren. Er zijn dus 24 opdrachten.
Welke groep kan de meeste voltooien? Wie durft het meest?

Yeaaaah! 800 Woorden heeel veel spellen! Willen jullie er nog meer??? I have enough voor elke catagorië. Put it in the comments:)

Facebook Comments

Esmy Smit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *