Een stukje nieuw leven vastleggen

De titel is best interessant… ‘ Een stukje leven vastleggen’. Dit kun je doen d.m.v. een camera (foto’s maken), of d.m.v. je blog, maar ik doe het voornamelijkst het liefst d.m.v. een dagboek. Ik heb heel veel en heel lang een dagboek gehad. Ik kreeg het alleen nooit voor elkaar om een lagere tijd aaneengesloten te schrijven. Waarschijnlijk kennen de meeste mensen dit probleem wel. Ik heb hierdoor vele dagboeken laten vallen. Ik vond het leuk, tot dat ik meermaals 1 dag, of meer dan 2 aaneengesloten dagen van schrijven had gemist. Ik vond ook dat een dagboek niet achteraf geschreven kan worden. Een dagboek zou darom geen dagboek heten. Toch merkte ik van mijzelf dat ik vaak toch de neiging had om opnieuw te beginnen. Ik had een dagboek wel nodig. 

Later kwam er de smartphone met diary apps. Ja echt, Ik kan dat zeggen, want ik kan me nog goed herrineren dat die er niet waren. Daardoor kwam er een herrinering binnen van schrijven, zodat ik het minder snel over zou slaan. Dat werkte ook niet, want ik had niet elke dag zin om te schrijven… krijg je dat weer.

De reden dat ik was begonnen aan deze blog, want ja dat is alweer een tijdje geleden, was omdat ik weer een poging waagde om een dagboek  te beginnen. Via een diary app. Hierbij gaf ik mezelf de opdracht om over elke dag iets positiefs te zeggen, ik had hier namelijk over gelezen en vond dit best een heel goed initiatief. De eerste dag merkte ik het eigelijk al meteen, het bedenken ervan is niet zo simpel als het lijkt. Ik moest er zelfs even over brainstormen, maar toen ik uiteindelijk iets had bedacht voelde ik me op dat moment een stuk vrolijker, alsof ik een kleine gezonde en ook nog eens gratis energieboost kreeg.

Het jammere was dan weer dat ik het niet elke dag kon volhouden. Ik vond het oprecht heel erg moeilijk, dus heb ik het maar op een ande manier gedaan.

Dus bij deze eens een lijstje met positieve punten van afgelopen week!

10 Oktober. Een stage dag. Vandaag kreeg ik een leuk compliment! 

11 oktober. Mijn presentatie ging top! ik ben iemand die best verlegen kan zijn als het gaat om presenteren en over mezelf praten. Zelfsteden nu deze twee gecombineerd werden ging het prima! 

12 oktober Een study boost! soms heb je van die dagen dat je aan en stuk door heel veel leest en samenvat. valdaar was zo’n dag en ik heb echt veel gedaan!

13 oktober . Een spooktocht op stage. Blijnbaan had mijn deel veel in druk gemaakt bij de Kids.  iedereen wilde weten wie die vrouw was.

14 oktober. rijles en ook die ging goed. Trotse ik :) 

15 oktober. Jotihunt, heel ver, maar dan ook echt heel ver gefietst. Goed voor mij.

16 oktober , Jotihunt gewonnen! Yeah!

Eigelijk heb ik het  niet helemaal fair gedaan. Je moet elke keer met ik beginnen, dus iets goeds over jezelf vertellen. Geloof me, dit is moeilijker dan je denkt! DIt is meer een mini weekverslag haha, maar ik heb wel mijn best gedaan. Oefening baart kunst zullen we dan maar zeggen.

Durf jij de uitdaging met mij aan te gaan? Reageer dat dan in de comments!

Facebook Comments

Esmy Smit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *